De 15 Bedste Marketing Podcast


De to ting som jeg går aller mest op i er markting og podcasts og derfor har jeg længe haft lyst til at lave denne liste, over de bedste marketing podcasts på markedet.

De Bedste Marketing Podcasts:
1. MarketingBrief
2. Smart Passiv Income
3. Marketing School
4. Call To Action
5. Vækst fra Obsidian Digital
6. Marketers Morgen
7. The site Hustle Show
8. Akimbo with Seth Godin
9. Help Marketing
10. GrowthMachine
11. The Site Hustle Show
12. The Gary Vee Audio Axperience
13. Organisk Vækst
14. MOZPod
15. PotterCut

Er du lige som mig, vild med marketing og Podcasts, så er denne liste perfekt for dig. Der er både beskrivelser af podcasten og anbefalinger af afsnit du bør starte med at lytte til.

1. MarketingBrief

Marketing Brief Podcast

Denne podcast er måske den mest populære marketing podcast i Danmark. Podcasten har to fremragende værter, nemlig Haldan Timm og Emil Kristensen. Halfdan Timm Partner i den Obsidian Digital som er et spændende digitalt bureau. Emil Kristensen er Co Founder af Saas virksomheden Sleeknote som har stort succes. De er begge blevet store navne inden for online markedsføring i Danmark.

Podcasten
Hvert afsnit vare cirka 10 minutter hvor de går igennem et meget konkret problem eller hack. De forsøger at gøre afsnittene meget enkle og nemme så lytterne nemt kan implementere ideerne. De behandler alt inden for online markedsføring, men har især fokus på email og Facebook markedsføring.

2. Smart Passive Income

Smart passiv income Podcast

Denne podcast er genial til folk der arbejder med deres egen online virksomheder. Værten heder Pat Flynn og han har i mange år blogget om emnerne at starte online virksomheder og hvordan man markedsføre dem. Pat er meget kendt iværksætter miljøet i America, hvor det næsten er umuligt at komme uden om hans blogindlæg.

Podcasten
I podcasten snakker Pat med andre dygtige iværksætter og eksperter omkring alt hvad der er inden for marketing. Pat har 12 år som blogger og 5 år som podcaster bag sig og deler ud af alt hans erfaring. Hvis du selv kunne tænke dig at starte din egen lille hobby virksomhed, er denne podcast perfekt.

3. Marketing School

Marketing School podcast

Marketing School er måske en af de mest kendte marketing podcast i den vestlige verden. Det skyldes især værterne Neil Patel og Eric Sou som begge er nogle af de mest kendte marketing eksperter i verdenen. Neil Patel har startet et utal af succesfulde virksomheder og har en kæmpe marketingblog. Eric Sou har også startet flere succesfulde virksomheder og er blevet ret kendt på Youtube.

Podcasten
Podcasten vare cirka 7-10 minuter pr. afsnit, men til gengæld har de udgivet et afsnit hver dag i over 4 år. Neil og Eric deler ud af deres mange erfaringer og tools som de bruger i dagligdagen. Det eneste negativ jeg har er at de kan være lidt for gode til at anbefale deres egne værktøjer. Jeg har også hørt at nogle ikke kan lide at lytte til Neil, men jeg må indrømme at jeg er fan af ham.

4. Call To Action

Call to action Podcast

Call To Action er en podcast der er lavet af virksomheden UnBounce som lever af at lave lindingsider som konverterer bedre. Podcasten har lidt forskellige værter, men som alle er super kompetente og behagelige at lytte til.

Podcasten
Hver afsnit vare lige under 30 minutter og har altid spændende gæster som er eksperter inden for digital marketing. Det eneste dårlige ved denne podcast er at de ikke har udgivet nye afsnit de sidste 2 år og derfor er ved at blive forældet.

5. Vækst fra Obsidian Digital

Vækst obsidian digital podcast

Vækst er en marketing podcast om en virksomhed der arbejder rådgivning inden for digital marketing. Værterne er oftest Halfdan Timm og Emil Ignatzi Reinholdt som begge er partnere. Derudover detager de 2 andre partnere Sasa Kovacevic og Jacob Eldon også nogle gange. Obsidian er Danmarks hurtigst voksende digitale bureau og de har bestemt formået at skabe opmærksomhed.

Podcasten
Podcasten handler og rejsen fra at starte et bureau på 4 mand og vækste det så hurtigt som muligt. I podcaten deler de ud af både deres positive og negative lærringer. Hvert afsnit vare cirka 25-30 minutter og bør tages i rækkefølge.

6. Marketers Morgen

Marketers Morgen Podcast

Denne podcast kan være den bedste podcast hvis du arbejder med affiliate marketing. Podcastens værter er Anders Saugstrup og Mikael Rieck og den udkommer flere gange om ugen. Podcasten er opbygget omkring ideer og forumindlæg fra marketing forummet “Marketers.dk”, som især har fokus på Affiliate marketing.

Podcasten
Podcasten er lavet med små korte afsnit, som man nemt kan høre på vej på arbejdet. Der diskuteres næsten kun emner inden for affiliate marketing, men det kan også være meget relevant for folk der arbejder med online marketing. Hver afsnit af “Maketers morgen” varer cirka 10 minutter.

7. The Side Hustle Show

The site Hustle show

Dette er nok en af de bedste marketing podcasts hvis du arbejder med at opbygge din egen hjemmeside. Værten Nick Loper er en meget behagelig hvert der ikke føre sig frem lige som andre Amerikanske værter kan have tendens til. Nick er gået all in for at hjælpe folk der ønsker at starte deres egen virksomhed ved siden af deres normale job.

Podcasten
Hvert afsnit kan vare imellem 30 og 60 minutter alt efter emnet og gæsten. Nick fokuserer især på freelancing og blogging som måder hvor man kan lave sin egen lille virksomhed. Han har meget ofte gæster inde som giver deres erfaringer ud fra forskellige brancher. Jeg vil påstå at der er noget for alle marketing interesserede, i denne podcast.

8. Akimbo with Seth Godin

Akimbo Seth Godin Podcast

Akimbo kunne godt være den bedste marketing podcast der findes, men da den er i en meget speciel form er den nok ikke for alle. Værten Seth Godin er en meget kendt marketing mand som har skrevet vanvittig mange bøger om emnet. Seth er ikke en mand der snakker om specifikke tricks, men mere marketing psykologien. Der er meget få mennesker i verdenen der kan formidle på samme måde som Seth Godin.

Podcasten
Akimbo’s afsnit er cirka 30 minutter som består af et 20 minutters afsnit og 10 minutters besvarelse af spørgsmål fra sidste gang. Det er utroligt lærerigt at lytte til Seth som bruger storrytelling og virkelige eksempler til at forklare emnet. Det kræver dog også at du er fuldt fokuseret når du lytter til podcasten, ellers mister du tråden.

9. HelpMarketing

Help Marketing Podcast

Help Marketing produceres af virksomheden Nochmal som eges af Eric Ziengs som også er vært på podcasten. Eric er selv ud over podcasten også udgivet en bog med samme titel. Podcasten er opbygget med tanken om at man ved at hjælpe andre opnår man selv succes. Derfor laver Eric denne podcast hvor han interviewer andre eksperter om forskellige marketing emner.

Podcasten
Længden på podcasten kan variere fra 10 minutter til 50 minutter. Podcasten har for det meste 2 forskellige formater. Den ene er hvor Eric interviewer en ekspert og den anden hvor han selv deler ud af sine erfaringer. Emnerne er alt inden for online markedsføring og det kan derfor være en god ide at segmentere imellem hvilke afsnit man vil lytte til.

10. Growth Machine

Growth Machine Podcast

Growth Machine er en marketing podcast som er bygget ud fra bloggen Growthmachine.com. Værten Nat Eliason er vært på podcasten og founder af virksomheden. Podcasten startede først i 2019, men leverede fremragende afsnit fra starten. Det er bestemt en af de bedste marketing podcasts, hvis du arbejder med blog og SEO.

Podcasten
Hvert afsnit i podcasten varer et sted mellem 30 og 45 minutter. Nat har altid en gæst med i studiet som han interviewer om et bestemt emne. Podcasten handler mest om SEO og hvordan man bygger en blog. Det er nogle meget kompetente gæster og jeg har selv fået masser af brugbare tips og tricks.

11. The Side Hustle Project

The site Hustle project podcast

Hvis du er en nørd inden for online marketing så kunne denne podcast være en af de bedste for dig. I denne podcast interviewer værten Ryan Robinson eksperter om hvordan de startede deres virksomheder og blev til det de er idag. Han interviewer bla. store navne som Brian Dean, Neil Paten og Grant Cardone.

Podcasten
Længden på podcasten er mellem 25 og 35 minutter hvilket efter min mening er perfekt for et interview podcast. Ryan er en dygtig interviewer og formår at stille de spørgsmål man selv gerne ville have svar på. Podcasten er ikke kun fokuseret på et emne, men også på personen og hvordan han/hun kom frem til den lærring.

12. The Gary Vee Audio Experience

The Gary Vee Audio Experince Podcast

Gary Vaynerchuck er nok en af de personer der producerer mest content i hele verdenen. Derfor er det slet ikke overraskende at han også har formået at lave en af de bedste marketing podcast. Gary Vee er en mand man enten hader eller elsker, da han altid siger hvad han mener. Du vil have det på præcis samme måde med podcasten som du har det med ham, men man kan ikke tage fra ham at han kan sit shit.

Podcasten
Der er ikke rigtig noget tema eller struktur i denne podcast. Det skyldes at Gary Vee går meget ind for at bruge content på flere forskellige platforme. Det betyder at nogle af afsnittene er lyden fra en video mens andre kan være fra et foredrag og nogle er optaget som en podcast. Det kan derfor være meget svingende med kvaliteten, men der er virkelig gemt nogle guldkorn imellem alt den content.

13. Organisk Vækst

Organisk Vækst Podcast

Organisk vækst kan være en af de bedste marketing podcast, hvis du går meget op i SEO. Simon Elkjær og Jesper Nørskov Jensen er værtene af podcasten som er startet af virksomheden Nutimo. I Nutimo arbejder de med SEO og content marketing og derfor handler podcasten også om dette.

Podcasten
Formatet i denne podcast er blevet ændret et par gange gennem tiden. Det betyder at et afsnit kan vare fra 7 – 50 minutter. Simon og Jesper uden tvivl meget dygtige til SEO og giver masser af brugbare råd som er håndgribelige for lytterne. Men deres manglende evne til at holde fokus i afsnittene kan være utrolig irriterende. Men hvis du er villig til at se igennem fingr med dette, kan du lære meget om SEO.

14. MOZPod

MOZPOD Podcast

MOZPod er en podcast som er lavet af virksomheden MOZ, som er et SEO værktøj. Podcasten har flere forskellige værter som både interviewer egne folk og externe eksperter.

Podcasten
Denne podcast handler ikke overraskende om SEO, men kommer også omkring emner der ligger sig op af SEO. Jeg vil klart anbefale at man går igennem listen med afsnit og ser om der er nogle spændende emner for dig.

15. PotterCut

PotterCut Potcast

PotterCut er en podcast for personer der har lyst til at fordybe sig i et marketing emne. Der bliver snakket om forskellige marketing emner med meget kompetente marketing personer, i podcast. Ud over podcasten arrangerer Ib også Marketingcamp som er en meget populær marketing konference.

Podcasten
Et afsnit varer mellem en halv og hel time. Det er ofte at der er en gæst i studiet, som Ib interviewer. Podcasten indeholder afsnit med alle emner inden for online markedsføring, så du kan gå ind og finde inspiration til det du søger. Jeg kan anbefale at lytte til afsnittet med Steffen Hedebrandt om B2B marketing.

Podcast virksomheder

Mange af disse podcast som er på denne liste, er starte af virksomheder eller af den person, som har startet virksomheden. Det skyldes at podcast er en rigtig god måde at markedsføre sin virksomhed på, især hvis du arbejder med markedsføring.

Der findes meget få virksomheder i Danmark som kun arbejder med at producere podcasts. Det skyldes måske at podcast stadig ikke er blevet så populært i Danmark. Men det skyldes også at vi er et meget lille land og at det derfor kan være meget svært at tjene nok penge på et gratis medie som podcast.

Hvis du vil vide mere om podcast virksomheder, kan jeg anbefale min artikel om de mest populære podcast virksomheder.

Kasper Ottosen

Jeg er en kæmpe podcast fan og vil også kalde mig ekspert inden når det kommer til at anbefale podcasts. Igennem de mange tussinde timer hvor jeg har lyttet til podcasts, har jeg opbygget en stor viden om podcast genre, lyd kvalitet og podcast emner, som jeg deler ud af på denne blog.

Recent Posts