Blinkist anmeldelse 2020 – Er det pengene værd?


Hvis du lige som jeg søger hvor du kan finde nyt spændende viden, så er du nok også stødt på Blinkist. Jeg har personligt selv afprøvet appen for at se om det er værd at bruge sine penge på. Denne anmeldelse af Blinkist er derfor til dig som vil vide om det er pengene værd og om Blinkist kan konkurrere med lydbøger og podcasts.

Forstå Blinkist

Logo

Blinkist er et anderledes koncept, som skiller sig ud fra bøger, lydbøger og podcasts, på en meget alternativ måde.

Hvad er Blinkist?
Blinkist er en app der opsumere de vigtigste pointer fra nogle af de bedste og mest lærerige bøger på markedet. Dette sker både i tekst og lydformat.

Blinkist fungere hovedsageligt som en app, men man kan også tilgå konceptet på sin computer. I appen kan du lytte til de aller vigtigste pointer fra nogle af de mest kendte og lærerige bøger.

Med Blinkist kan du få hoved pointerne fra bestseller nonfiction bøger, på bare 15 minutter. Du vælger selv om du vil læse dig frem til pointener eller lytte til dem via lydformat.

Blinkist siger selv af de har at de har over 12 millioner brugere spredt ud over hele verdenen. De lytter blandt andet for at sætte skub i deres karrierer eller finde nye livs-ændrende ideer.

Blinkist har over 3.000 titler som du kan lære fra. Der bliver tilføjes cirka 40 nye titler hver måned, så aldrig stopper med at kunne lære.

Hvilke bøger er på Blinkist?
Blinkist har mange forskellige bøger i mange for skellige genre, men fælles for dem er at det er nonfiction bøger, hvor du kan lære og blive inspireret fra.

Genre på Blinkist?
Career & Success,
Society & Culture,
Sex & Relationships,
Science,
Psychology,
Productivity,
Politics,
Management & leadership,
Personal Development,
Parenting,
Nature & Environment,
Motivation & Insperation,
Money & Investment,
Mindfulness,
Marketing & Sales,
Philosophy,
History,
Health & Nutrition,
Entrepreneurship,
Education,
Economics,
Creativity,
Corporate Culture,
Communication Skills,
Technology & the Future,
Biography & Memoir.

Esempler på titler på Blinkist?
MONEY: Master the game (Tony Robbins)
Super human (Dave Asprey)
Outliers (Malcolm Glatwell)
Purple Cow (Seth Godin)
Factfulness (Hans Rosling)

Blinkist App’en

Blinkist app’en er er designet meget enkelt og flot. Det er utrolig nemt at finde rundt i app’en og finde nye spændende titler. Jeg har herunder forsøgt at vise dig hvordan app’en er designet:

Forsiden:
Her kan du se hvordan Blinkist forside ser ud og hvordan app’en er designet flot og overskuelig.

Explore siden:
Her har jeg forsøgt at vise hvordan det ser ud når du søger efter nye titler.

Library siden:
Sådan ser listen ud med de titler som du har valgt at gemme til senere.

Fordele og ulemper ved Blinkist

Som alle andre app’s så har Blinkist både nogle store fordele og ulemper som du bør kende før du prøver Blinkist.

Fordele ved Blinkist:

1.
Blinkist har mange fordele, men der er en der overskygger de andre. Det er selvfølgelig at du kan konsumere mange flere bøger på meget kortere tid.

Blinkist er lavet for at gøre det nemmere for dig at få den vigtigste læring fra de mange bøger som du ellers aldrig ville få læst. Hvis du bruger Blinkist vil du nemt kunne komme igennem 4 bøger om dagen, både i tekst og l lydformatet.

Men hvorfor skal du egentlig læse så meget? Der er mange gode grunde til at læse som, øget fokus, mindre stress, bedre søvn og bare en større viden. Du kan læse mere i denne artikel fra Blinkist.

2.
Hvis du er dårlig til at læse og derfor aldrig har læst særlig mange bøger, så er dette koncept perfekt for dig. Blinkist har lavet en lyd version af alle Blinks, så alle kan bruge konceptet. Dermed kan Blinkist også være med til at hjælpe folk med ordblinhed osv.

3.
Du kan blive klogere mens du laver andre ting. Det skyldes at lytte funktionen på mange måder fungerer som en podcast, hvor du nemt kan lytte mens du er på farten. Det kræver bare at du laver en god afspilningliste, som bare kan kører i din høretelefoner.

4.
Blinkist er også et godt koncept for dig der godt kan lide at læse bøger, men ikke gider at spille din tid på bøger der ikke giver nok værdi. Der kan du nemt bruge Blinkist til at finde de bøger som du går og søger.

5.
Prisen er efter min mening meget fair, især hvis du er villig til at binde dig et år. SÅ er det nemlig kun 50 kr. om måneden, hvilket jeg synes er meget passenden.

Ulemper ved Blinkist:

1.
Blinkist største ulempe er at deres Blinks, er utrolig korte og derfor ikke giver en særlig grundig forklaring af de forskellige læringer. Det at der ikke er så meget baggrunds viden bag de forskellig blinks, gør at pointerne ikke sætter sig så godt fast.

2.
De forskellige fortællere (i lydversionerne) er ikke særlig spændende at lytte til. Man sider ofte med følelesen af at man mangler den entusiasme, som forfatteren har lagt i bogen.

3.
Hvis du lytter til de forskellige blinks, kan de ofte gå lidt for hurtigt, da du ikke rigtig har tid til at tænke over pointerne. Det kan derfor være med til at du ikke får særlig meget ud af at lytte til det. Du kan selvfølgelig bare pause, men de gør så at det er svære at lave andet imens.

Konklusion – Er Blinkist pengene værd?

Jeg er selv blevet ret glad for Blinkist og vil bestemt også anbefale andre at prøve konceptet.

Når spørgsmålet kommer til om det er pengene værd, afhænger det af om hvad du søger. Hvis du er en person der gerne vil have så meget læring som muligt, er Blinkist pengene værd. Jeg kan også anbefale dig konceptet, hvis du er typen der gerne ville læse flere bøger, men bare har måtte erkende at du ikke har tid til det.

Hvis du bare søger at læse mange spændende bøger vil jeg ikke anbefale Blinkist. Det er nemlig mere lærerigt end det er spændende at læse eller lytte til disse blinks.

Hvis vi kigger på prisen, så synes jeg det er lidt dyrt, hvis du kun er villig til at betale en måned af gangen. Til gengæld synes jeg det er en rigtig god pris hvis du er villig til at binde dig et år.

Det er derfor super vigtigt at du bruger de 7 free trail dage til at afprøve konceptet ordenligt, så du nemmere kan beslutte dig til hvor lang tid du vil binde dig.

Hvis du stadig er i tvivl, kan jeg bare anbefale dig at prøve de 7 gratis dage, så finder du hurtig ud af om det er et koncept for dig.

Kasper Ottosen

Jeg er en kæmpe podcast fan og vil også kalde mig ekspert inden når det kommer til at anbefale podcasts. Igennem de mange tussinde timer hvor jeg har lyttet til podcasts, har jeg opbygget en stor viden om podcast genre, lyd kvalitet og podcast emner, som jeg deler ud af på denne blog.

Recent Posts