Er det gratis at lytte til podcast?


Podcast er blevet et kæmpe hit i Danmark og der er derfor mange der søger viden om podcast. Jeg bliver ofte spurgt om podcast er gratis, og derfor har jeg skrevet et indlæg om dette.

Er det gratis at lytte til podcast?
Du kan lytte til gratis podcast ved at downloade en gratis podcast app. Men du kan nemt finde en gratis podcast app til både til en android smartphone eller en Iphone. Hvis du lytter til podcast via Spotify eller Podimo skal du betale for at bruge appen.

Gratis podcast apps

Hvis du ikke ved hvor du skal finde de mange gratis podcasts så har jeg herunder lavet en liste med de 5 gratis podcast apps som jeg kan anbefale.

1. The Podcast app (Android og IOS)

Denne app er min bedste anbefaling til en person der vil starte med at lytte til podcast. Appen er super brugervenlig og nem at finde rundt i. Der er 3 enkelte funktioner, lyt, opdag og søg. Du har med denne app muligheden for at finde stort set alle podcast helt gratis.

Det dårlige ved denne app er at den ikke er så god til at give inspiration til nye podcasts. Du skal derfor selv opsøge nye podcasts. Her han jeg anbefale dig at se mine podcast anbefalinger.

2. Google Podcast (Android)

Lige som man kunne forvente, så er har Google lavet en enkel overskuelig app som alle kan bruge. Denne app har et flot enkelt hvid design, som vi alle kender fra Google. Det bedste ved denne app er “selvfølgelig” dens søgefunktion, som bare gør det enkelt og nemt at finde podcast i de genre du søger.

Det som de gør knap så godt, er at give dig et overblik over de podcast som du abonnere på, især hvis du lytter til mange forskellige lige som mig. Men for begynderen er dette ikke et stort problem.

3. Castbox (Android og IOS)

Dette er en flot og overskuelig app i et enkelt stilrent design. Denne app gør det super nemt at finde andre danske podcast. Det vil derfor være meget nemt for en begynder, at finde de første podcast at lytte til. Denne app giver også muligheden for at lytte til lydbøger og radio.

Selvom app’en er flot designet, er der stadig nogle udfordringer i forhold til brugervenligheden. Det er ikke nemt at finde rundt i de podcast som de vil gemme og det er heller ikke alle funktioner der er gratis.

4. Pocket Cast (Android og IOS)

Denne app er super flot designet og giver en masse forskellige muligheder. Det bedste ved denne app, er at den en god “discover” funktion, som gør at du nemt kan finde nye spændende podcast. Du får adgang til stort set alle podcast på markedet helt gratis.

For en nybegynder er der dog en masse funktioner, som du ikke vil føle er nødvendige for dig. Når den foreslår andre podcasts, er de ofte mere målrettet mod engelsksprogede podcasts.

5. Apple podcast (IOS)

Hvis du er en rigtig apple fan, så er der ikke rigtig nogen vej udenom deres egen podcast app. Den er allerede installeret som standard på din telefon, så det er bare at gå i gang. Denne app er den klart mest anvendte i den vestlige verden, og du er derfor sikker på at alle podcast vil være tilgængelig på denne app.

Selvom apple er kendt for deres brugervenlighed, så er de dog ikke sluppet helt så godt afsted med denne app. Den er ikke særlig brugervenlig, men det er nemt at finde nye podcast. Jeg vil enlig helst ikke anbefale denne app, men jeg synes at du skal kende muligheden.

Hvis du vil se flere, kan du se min komplette liste over de bedste podcast apps.

Hvilke podcast skal man betale for?

Som jeg tidligere har nævnt, er der nogle få apps der tager penge for at man kan lytte til deres podcasts.

Den mest kendte er Sportify, som lige nu investerer mange penge i podcast, så de også kan levere et godt podcast produkt til deres kunder. Det kræver bare at du betaler det normale abonnement og så har du fri adgang til alle deres podcast. 

En anden ny spiller er på markedet er Podimo, som er en nyt dansk podcast selskab. De vil gerne tilbyde en flot og brugervenlig podcast app samtidig med at de introducere nye spændende podcasts på markedet.

Video Podcast

Nogle youtubere er begyndt at optage deres podcast på video, så de både kan udgive den via podcast formatet, men også som en youtube podcast. En af de største podcastere som gør dette er Joe Rogan, som har næsten 6 millioner følgere på hans Youtube kanal.

Dette vil blive mere og mere normalt i fremtiden, da youtube er en fremragende søgemaskine og tilbyder gode reklamepenge til dem der laver gode videoer. 

Anbefalede gratis podcast

Hvis du ikke selv synes at det er nemt at finde gode podcast, har jeg lavet en masse forskellige liste med podcast afsnit som alle er gratis at lytte til.
Mine podcast anbefalinger.

God fornøjelse

Kasper Ottosen

Jeg er en kæmpe podcast fan og vil også kalde mig ekspert inden når det kommer til at anbefale podcasts. Igennem de mange tussinde timer hvor jeg har lyttet til podcasts, har jeg opbygget en stor viden om podcast genre, lyd kvalitet og podcast emner, som jeg deler ud af på denne blog.

Recent Posts