Sådan downloader du en podcast


Jeg har ofte oplevet at mine venner eller familiemedlemmer, har været i tvivl om hvordan man downloader en podcast. Så derfor har jeg skrevet denne artikel så andre også kan få hjælp til dette problem.

Hvordan downloader man en podcast?
Man kan downloade en podcast via en podcast app og lytte til den når man har lyst. Man kan downloade et podcast afsnit ved at trykke på download knappen, som er ved hver afsnit.

Fly og tog er de steder hvor vi danskere oftest mangler internetforbindelse. Det er samtidig også de perfekte steder at lytte til podcast. Derfor er det super vigtigt at du kan downloade din podcast, så du kan lytte til den når du ikke har internet forbindelse.

Der er desvære forskel på hvordan du downloader en podcast, alt efter hvilken podcast app du bruger. Derfor har jeg forsøgt at forklare det ud fra forskellige apps og derudover lavet en oversigt over de ikoner der symboliserer Download.

Forstå downlaod processen

Det smarte ved at downloade et podcast afsnit er at du altid kan lytte til den. Det kan du fordi du har hentet afsnittet ned på din telefon så den er gemt på telefonens eller tablets harddisk. Du skal derfor have internet til din telefon for at du kan downloade.

Når du har lyttet til en downloadet podcast afsnit, vil du ofte opleve at afsnittet ikke længere er downloadet. Det skyldes at appen automatisk sletter afsnittet, så den ikke kommer til at fylde for meget på din telefon.

Abonner er ikke det samme som at downloade

Der er mange der tror at det at abonnere på en podcast er det samme som at downloade, hvilket sjældent er rigtigt.

Grunden til at podcast appen ikke bare downloader alle afsnit når du abonnerer, er at det alt for hurtigt vil fylde din harddisk. Du vil til gengæld få notifikationer når der udkommer en ny podcast afsnit og samtidig blive tilføjet til din liste.

Der er dog nogle få podcast der giver dig muligheden for, at du kan indstille din podcast app til at downloade alle podcast afsnit du abonnerer på. Det er f.eks. muligt på appen Castbox, som spørger om det er det du ønsker, når du begynder at abonnere.

Sådan downloader du et podcast afsnit

Når du skal downloade et podcast afsnit skal du først finde selve afsnittet. Herefter skal du klikke på selve afsnittet eller klikke på ikonet i højre side, for at se dine muligheder.

Her vil du ofte få flere forskellige muligheder alt efter hvilken app du bruger, men download er altid en af mulighederne.

Når du trykker på download knappen, vil podcast afsnittet blive downloadet inden for få sekunder. Afsnittet vil nu være downloadet og tilføjet til din liste, hvor du kan lytte til den når du vil.

Download ikoner

Det er ikke altid at de forskellige podcast apps bruger de samme ikoner for download, hvilket forvirrer mange mennesker. Derfor har jeg fundet de forskellige symboler så du også kan finde det rigtige på din podcast app.

Download knap

Fjern downloadet afsnit igen

Hvis du ønsker at fjerne det afsnit du har downloadet, så det ikke optager plads på den enhed, er det også muligt.

Der er to måder at gøre det på. Du kan vælge at afspille hele podcast afsnittet, eller fjerne den ved at trykke på den samme knap som du downloadede den på.

Download podcast afsnit via Spotify

Når det kommer til Spotify, så kan processen være lidt anderledes. På Spotify kan du abonnere og downloade podcast lige som på alle andre podcast apps, men de tilbyder mere end det.

På Spotify kan du lave en afspilnings liste og derefter downloade den, så du altid kan lytte til den når du er offline. Dette giver nogle ekstra muligheder som kan være lidt mere besværligt på en podcast app.

Hvorfor downloader jeg ikke bare alle podcast?

Det kan være en du ide at downloade alle podcasts, da det hurtigt kan tage pladsen på den enhed hvor du lytter til podcast. Det kan istedet anbefales at downloade nogle enkle podcast afsnit.

Hvordan downloader jeg en podcast app?

Du kan downloade en podcast app i din “App store”. På android hedder denne “Play butik” og på Apple hedder den “App Store”. Du kan finde den perfekte app i dette blogpost.

Kasper Ottosen

Jeg er en kæmpe podcast fan og vil også kalde mig ekspert inden når det kommer til at anbefale podcasts. Igennem de mange tussinde timer hvor jeg har lyttet til podcasts, har jeg opbygget en stor viden om podcast genre, lyd kvalitet og podcast emner, som jeg deler ud af på denne blog.

Recent Posts