De Bedste Iværksætter Podcasts


Jeg er personligt stor fan af iværksætteri og søger ofte efter gode iværksætter podcast. Derfor har jeg lavet denne liste med de bedste iværksætter podcasts, så det er nemt for dig at finde dem.

Bedste iværksætter podcasts:
1. Startup
2. Masters Of Scale
3. The Pitch
4. How To Start A Startup
5. Iværksætter historier
6. Launch
7. How I Built This
8. Morten Resen: Startup
9. Y Combinator
10. This Week In Startup
11 Entreprenuers On Fire
12 Beartalk
13 She Did It Her Why

Jeg har brugt flere hundrede timer på at lytte til disse podcasts og jeg vil derfor gerne fortælle dig hvorfor du skal lytte til disse. Jeg vil dog advare dig om, at der er en stor chance for at du får lyst til at starte en virksomhed, når du lytter til dem.

1. Startup

Startup Podcast

Startup er en ægte iværksætter podcast, som i første sæson følger Alex Blumbergs rejse til at starte podcast virksomheden Gimlet Media. Første sæson starter vi med hvor Alex først pitcher sin ide og helt frem til hvor han har over 10 medarbejdere og flere shows. Derefter handler sæsonerne og andre startup virksomheder hvor man følger deres op og nedture.

Vært: Alex Blumberg, Lisa Chow
Sprog: Engelsk
Længde: 25 – 40 min.

Denne podcast er fantastisk lærerig for alle som er eller drømmer om at blive iværksætter. Med langt over 10.000.000 downloads, er den også blevet en kæmpe succes som har været med til at sætte gang i podcast verdenen. Jeg vil anbefale ALLE, minimum at lytte til første sæson af Startup.

2. Masters of Scale

Masters of Scale Podcast

Denne podcast er skabt af serie iværksætteren Reid Hoffman som også er værten. Reid er stifter af LinkedIn og har været en stor del af PayPal og har derudover investeret i store virksomheder som f.eks. Facebook. I denne podcast serie fortæller Reid om forskellige iværksætter teorier, som han beviser ved at interviewe nogle af de største iværksættere der findes. Udover at podcast er meget spændende og lærerig, så er det også den bedst produceret podcast, som jeg har hørt endnu.

Vært: Reid Hoffman
Sprog: Engelsk
Længde: 35 – 50 min.

Hvis du kan lide at høre om hvordan man skaber virksomheder som, Airbnb, Facebook, Dropbox, Google, Netflix og mange flere, så er det her podcasten for dig. Denne her podcast giver dig ikke bare tips om iværksætteri men giver dig værktøjer og teorier, som ændre din tankegang og får dig til at tænke meget større.

3. The Pitch

The Pitch Podcast

Kan du lide programmer som “Løvens Hule” og “Shark Tanks”, så er dette en podcast for dig. I denne podcast inviterer Josh Mussio iværksættere i studiet hvor de får muligheden for at pitche for nogle af de største investere. Iværksætterne kommer ind i studiet og holder deres pitch og derefter udspørger dommerne dem. Hvis dommerne ønsker at investere, giver de et bud som, iværksætterne kan vælge at tage imod eller afslå.

Vært: Josh Mussio
Sprog: Engelsk
Længde: 30 – 45 min.

Dette er en super spændende podcast hvor du får lov til at høre pitches fra mange forskellige typer iværksætter virksomheder. For mange iværksættere er det at få investorer meget vigtigt og derfor er det meget lærerigt at lytte til dette show.

4. How To Start A Startup

How to start a startup podcast

Hvis du ønsker at lære og forstå iværksætter verdenen fra en mere undervisnings vinkel, så er denne podcast perfect. Sam Altman fra Y Combinator har lavet et en podcast fra hans kursus på Stanford. Her underviser han om iværksætteri og han har prominente gæster med fra iværksætter verdenen. Personligt har jeg fået meget ud af at lytte til disse podcast.

Vært: Sam Altman
Sprog: Engelsk
Længde: 45 – 50 min.

Udover Sam, så hører man også historier fra Reid Hoffman, Marissa Mayer, Marc Andreessen, Dustin Moskovitz og mange andre store iværksættere. Jeg vil anbefale den til alle som går og drømmer om at blive iværksættere men ikke helt føler de er klar endnu.

5. Iværksætter Historier

Iværksætter historier podcast

I denne podcast får du muligheden for at høre om nogle af de største danske iværksættere og deres startup virksomheder. Igennem de mange afsnit bliver der skiftet ud i værterne, men Esben er værten der til sidst styrer podcasten. Han formår at få fat i de største danske iværksættere og få dem til at fortælle deres spændende historier.

Vært: Esben Brandborg Østerby
Sprog: Dansk
Længde: 35 – 50 min.

Selvom denne podcast måske ikke har de samme store navne som i de andre podcasts, så er der bestemt noget at lære. Jeg synes især at man får meget ud af at lytte til hvordan andre har formået at komme ud over Danmarks grænser og stadig blive til en stor succes.

6. Launch

Launch Podcast

I denne podcast følger vi John August rejse fra at være screenwrither til at blive blive forfatter af en ungdoms bog. John er helt sikkert blevet inspireret af podcasten Startup, da den er opbygget på samme måde. Men det gør ikke at historien er dårlig og hvis du overvejer at udgive en bog er denne en podcast du skal lytte til.

Vært: John August
Sprog: Engelsk
Længde: 45 – 50 min.

Podcasten er en blanding af en dokumentar og en historie, som gør den meget spændende at lytte til. Men hvis du ikke på nogen måde har interesse i hvordan man udgiver en bog, er denne podcast nok ikke noget for dig. Jeg har dog lært en masse af at følge Johns rejse og er blevet meget mere nysgerrig ved tanken om at skrive og udgive en bog.

7. How I Built This

How i built this Podcast

Dette er en af de mest lyttede iværksætter podcasts i Amerika. Det skyldes blandt andet at den er lavet af radiostationen NPR og får derfor mange lytninger via radio. Men jeg må også sige at podcasten bestemt har fortjent dens succes. I alle shows kommer der en succesfuld iværksætter og fortæller om personens iværksætter historie. Det handler ikke kun om den store succes, men også de mange nedture som de har været udsat for.

Vært: Guy Raz
Sprog: Engelsk
Længde: 50 – 60 min.

Udover de spændende gæster er værten Guy er super behaglig at lytte til og stiller interessante spørgsmål. Så kunne du tænke dig at høre historierne bag Canva, Kickstarter, Airbnb, Slack, LinkedIn og Instagram, så er denne podcast en du skal lytte til.

8. Morten Resen: Startup

Morten Resen startup podcast

Denne podcast handler om Morten Resens´s rejse med hans første Startup GoLittle. Morten Resen starter denne podcast da han gik på orlov fra hans job som “Godmorgen” vært på TV2. I podcasten følger du hans rejse fra ide til virksomhed. Morten ligger ikke skjul på at han har fået ideen til hans podcast fra podcasten Startup. Han fik rigtig hurtigt mange lyttere og nåede derfor at opbygge en ret succesfuld podcast.

Vært: Morten Resen
Sprog: Dansk
Længde: 40 – 55 min.

Selvom han nu har stoppet podcasten, vil jeg stadig anbefale dig at lytte til den. Men du skal helt sikkert lytte til den fra starten af så du får hele hans rejse med. Podcasten giver et godt indblik i hvor hårdt det kan være at starte en iværksætter virksomhed, og bør derfor lyttes til af alle der overvejer dette.

9. Y Combinator

Y Combinator Podcast

Y Combinater er kendt for at være verdens største iværksætter accelerator. Det er meget få iværksætter virksomheder der bliver udvalgt til at være et del af dette program (Airbnb, Twitch, Dropbox). De har lavet en rigtig god podcast hvor de interviewer store iværksættere. De tager både fat i nogle af de iværksættere som har været igennem programmet, men også andre erfarende iværksættere.

Vært: Aaron Harris
Sprog: Engelsk
Længde: 50 – 55 min.

Denne podcast er til alle der kan lide at høre om historier fra iværksætter verdenen fra succesfulde iværksættere. Det gode ved denne podcast er at de ikke ikke har de samme iværksættere som i de andre podcast, så hvis du trænger til at lytte til nogle nye personer er denne podcast perfekt.

10. This Week In Startups

This Week in startups Podcast

Ønsker du at høre det nye fra startup verdenen og vil du vide hvad der sker i Silicon Valley? Så kunne denne podcast være noget for dig. Værten Jason har starten en podcast der hovedsageligt fokuserer på de nyeste ting der sker i iværksætter verdenen. Jason interviewer en af de mange iværksættere i Silecon Valley omkring deres virksomhed og hvordan det går i startup verdenen.

Vært: Jason Calacanis
Sprog: Engelsk
Længde: 55 – 70 min.

Podcasten har stort fokus på hvordan det går i Silecon Valley, som stadig er kendt som stedet de største iværksætter virksomheder bliver udklækket. Hvis du synes at det er spændende at at hører om det nye fra iværksætter verdenen er denne podcast noget af det bedste du kan finde.

11. Entreprenuers On Fire

Entreprenurs on fire Podcast

Denne iværksætter podcast henvender sig især til dem der drømmer om at starte en online virksomhed. I podcasten fokuserer John på forskellige måder hvorpå du kan tjene penge online. Han har ofte en gæst i studiet som er ekspert på området som kommer med deres råd til dette emne. John er også selv en erfaren Iværksætter og bidrager selv med masser af gode tips.

Vært: John Lee Dumas
Sprog: Engelsk
Længde: 30 – 45 min.

John har igennem mange år opbygget en stor fanskare som han kalder Firenation. Han går meget op at give værdi til alle hans følgere. Hvis du søger en podcast der kan give dig en mase håndgribelige tips og tricks til hvordan du kan starte din online virksomhed, så er dette en podcast for dig.

12. Rollemodellerne by Beartalk

Beartalk Podcast

I denne iværksætter podcast inviterer Bjørn store danske iværksættere i studiet for at snakke om deres iværksætter eventyr. Podcasten handler dog ikke kun om deres virksomheder, men hele deres personlige rejse med iværksætteri. Der er store danske iværksættere som gæster, i denne podcast. Du kan blandt andet høre fra Lars Seier, Martin Thorborg, Morten Resen, Lars Tvede og Mads Faurholt.

Vært: Bjørn Vestergaard Barfoed
Sprog: Dansk
Længde: 60 – 75 min.

Det er meget interesante interwievs, som giver et rigtig godt indblik i de store iværksætteres rejse. Så hvis du godt kan lide at høre historierne bag store danske virksomheder og samtidig få gode inputs til hvad der skal til for at være med til at skabe sådan en virksomhed, så er dette den perfekte podcast.

13. She Did It Her Why

She did it her way podcast

I en iværksætter verden som er meget domineret af mænd, så har Amanda formået at lave en podcast med en mere kvindelig iværksætter profil. Amanda er selv en en dygtig iværksætter som gerne deler ud af hendes tips og erfaringer. Podcasten handler hovedsageligt om hvordan hvordan man kan skabe en online virksomhed, men også om et stærkt mindsæt og arbejdsrutiner.

Vært: Amanda Boleyn
Sprog: Engelsk
Længde: 30 – 60 min.

Amanda er en meget dygtig og kompetent vært, som alle kan lære noget af. Men jeg vil især anbefale hendes podcast til kvinder som går med en lyst til iværksætteri inden for noget online.

Podcast anbefaling

Jeg oplever ofte at iværksætter podcasts og business podcasts minder meget om hindanden. Derfor vil jeg også anbefale dig at tjekke min liste over de bedste business podcasts på markedet.

Podcast virksomhed

Der er mange af disse podcasts der nu er så store og tjener så mange penge at de er blevet en podcast virksomhed. Det meget spændende at følge hvor hurtigt at disse virksomheder vokser. Derfor har jeg lavet en artikel om de mest populære podcast virksomheder.

Kasper Ottosen

Jeg er en kæmpe podcast fan og vil også kalde mig ekspert inden når det kommer til at anbefale podcasts. Igennem de mange tussinde timer hvor jeg har lyttet til podcasts, har jeg opbygget en stor viden om podcast genre, lyd kvalitet og podcast emner, som jeg deler ud af på denne blog.

Recent Posts