De 18 Bedste SEO Podcasts


SEO podcast

Jeg arbejder selv med online markedsføring og især SEO. Men når jeg har ledt efter et overblik over de bedste SEO podcasts, så har jeg aldrig kunnet finde nogen. Derfor har jeg lavet denne liste med de bedste SEO podcasts.

De Bedste SEO Podcasts:
1. The Authority Hacker Podcast
2. Growth Machine
3. Søgemaskinen
4. Smart Passive Income
5. The Site Hustle Project
6. Marketing Speak
7. Marketing GEEKS
8. SEO 101
9. EDGE of the web
10. Digital Analytics Power Hour
11. SEO podcast Unknown Secrets of Internet Marketing
12. The Site Hustle Show
13. Organisk Vækst
14. The recipe for SEO Succes Show
15. SEO Torbjørn Flensted
16. MOZPod
17. Search Engine Journal Show
18. Exposure Ninja
19. SEO is dead and other lies

Selvom SEO er en specefic diciplin inden for online markedsføring, kan det være meget forskelligt hvad man søger efter når man leder efter den bedste SEO podcast. Derfor har jeg opdelt de forskellige podcast så du kan se hvilke der passer til dit niveau.

I denne liste vil du også kunne finde de bedste danske SEO podcasts, men jeg vil klart anbefale dig også at kigge på de engelsktalene SEO podcasts. Fælles for dem alle er at de er aktuelle og derfor kan give værdi med det samme.

1. The Authority Hacker Podcast

Denne podcast er perfekt for dig som arbejder med SEO og affiliate marketing. Værterne Gael og Mark er to meget kompetente værter som giver råd om hvordan man opbygger affiliate sites med SEO traffik. De har selv en masse sider som de sider og arbejder på og hvor de kommer med deres erfaringer. Det er meget konkrete råd de kommer med som man kan implementere.

Vært: Gael, Mark
Sprog: Engelsk
Længde: 35-50 min.
Til målgruppen: Øvede – Eksperter

Hvis du selv går med tanken om at starte din egen virksomhed eller hobbysite så er denne podcast perfekt til formålet. Det eneste negative jeg har at sige om denne podcast er at den ene vært har meget accent og kan nogle gange være svær at forstå. Jeg vil anbefale den til alle der arbejder med SEO.

2. Growth Machine

Growth Mashine podcast

Nat Eliason er en dygtig SEO ekspert med masser af erfaring. Virksomheden “Growth Machine” er en SEO bereau, hvor der har bygget en blog og online kurser rundt om. Nu er de så også gået igang med podcast, hvor de går i dybten med forskellige SEO dicipliner. Nat inviterer både eksperter ude og indefra i studiet hvor de diskutere det valgte SEO emne. Mange af de teoretiske holdninger bliver bakket op af deres erfaringer fra kunder og deres egne blog projekter.

Vært: Nat Eliason
Sprog: Engelsk
Længde: 30-45 min.
Til målgruppen: Begynder – Øvede

Jeg synes at Growth Machine podcasten er virkelig god og jeg har lært meget af at lytte til den. Jeg tror på at alle der har lyst til at lære om SEO kan få noget ud af denne podcast, men det er især bloggere som der er fokus på. Jeg vil personligt anbefale at lytte til denne podcast, da jeg selv er en stor fan af denne.

3. Søgemaskinen

Søgemaskinen Logo

Dette er en ny spændende SEO podcast med værterne Kasper Ottosen og Jakob Johansen. Det er en meget lærerig podcast med masser af god læring om SEO og masser af praktiske tiltag. De går grundigt igennem de mange forskellige emner inden for SEO, men i korte afsnit. Denne podcast er især god til folk der skal til at arbejde med SEO og har brug for en gennemgang af de vigtigste SEO discipliner.

Vært: Kasper Ottosen og Jakob Johansen
Sprog: Dansk
Længde: 10 – 20 min.
Til målgruppen: Begynder – Øvede

Da jeg selv er den ene vært i denne podcast, er det lidt svært at være objektiv. Vi har arbejdet hårdt på at lave det format som vi synes der manglede. Vi har derfor lavet korte specifikke afsnit som passer perfekt til turen til og fra arbejde. Jeg vil især anbefale at man bruger podcasten i oplærings fasen af nye medarbejdere.

4. Smart Passive Income

Smart Passiv Income podcast

Pat Flynn er en meget kendt blogger i det Amerikanske iværksætter miljø. Han har i årevis blogget om hvordan man laver online virksomheder der og skabe passiv indkomst. Han er derfor selv en ekspert når det kommer til SEO og online markedsføring. Nu er han efterhånden også blevet en kendt podcaster, hvor han ud over denne podcast også har podcasten “Ask Pat”. Men i denne podcast interviewer han forskellige eksperter omkring hvordan man opbygger en online virksomhed og der er meget stort fokus på SEO.

Vært: Pat Flynn
Sprog: Engelsk
Længde: 40-60 min.
Til målgruppen: Begynder – Øvede

Jeg vil anbefale alle typer af markedsførings folk at lytte til denne podcast, da jeg tror på at alle kan lærer tips og tricks af Pat. Det er ikke alle afsnit der handler om SEO, men oftest kan man se i titlen om det er et SEO emne. Jeg mener at alle der arbejder med online virksomheder bør stifte bekendtskab med Pat, om det så er igennem podcasten aller hans blog.

5. The Site Hustle Project

The Site Hustle Project podcast

Dette er en virkelig fed marketing podcast hvor der er stort fokus på SEO. I podcasten interviewer Ryan flere forskellige bloggere, influsere og marketingeksperter om hvordan de har fået succes i den online verden. i langt de fleste af afsnittene handler det omkring hvordan man kan vækste en virksomhed organisk på Google. Der er ikke så mange konkrete tips og tricks, men et stort fokus på hvordan du taktisk kan få succes med SEO og online markedsføring.

Vært: Ryan Robinson
Sprog: Engelsk
Længde: 30-40 min.
Til målgruppen: Øvede – Ekspert

Jeg er kæmpe fan af denne podcast hvor Ryan blandt andet har gæster som Neil Patel, Eric Sou og Brian Dean som er nogle af de største eksperter inden for SEO og digital marketing. Jeg vil anbefale alle som arbejder med online markedsføring at lytte til denne podcast.

6. Marketing Speak

Marketing Speak podcast

I denne Podcast interviewer Stephan forskellige eksperter omkring SEO og online markedsføring. Stephan er en veltalende vært som er god at lytte til og hans tekniske setup er også af høj standard. Stephan er selv marketing konsulent og tager også ud og holder foredrag. Podcasten handler både om SEO og online markedsføring, men i langt de fleste afsnit er hovedfokuset på emnet SEO.

Vært: Stephan Spencer
Sprog: Engelsk
Længde: 35-65 min.
Til målgruppen: Øvede – Ekspert

Jeg synes dette er en utrolig professionel og god podcast som jeg selv er kommet til at holde meget af. Jeg vil dog kun anbefale den til folk der ved noget der på forhånd ved noget om online markedsføring. Men hvis du leder efter inspiration inden for SEO verdenen er denne podcast en sikker vinder.

7. Marketing GEEKS

Marketing geeks podcast

Denne podcast handler ikke bare om SEO, men den har nogle virkelig gode afsnit omkring emnet som du bør lytte til. I mange af afsnittene er der en professionel gæst i studiet, hvor man ofte får lov til at høre deres historie og erfaringer. Værten Justin har også nogle gange en med-vært, og de er begge professionelle og gode at lytte på.

Vært: Justin Womack
Sprog: Engelsk
Længde: 55-70 min
Til målgruppen: Begynder – Øvede

I podcasten får man ikke konkrete tips som du kan implementere på dit arbejde. Til gengæld får du en masse taktiske erfaringer fra gæster og værterne, som bestemt kan være brugbare. Hvis du godt kan lide at fordybe dig i en lang podcast med gode lærerige historier, så er det en podcast for dig.

8. SEO 101

SEO 101 Podcast

Title SEO 101 kan få en til at tro at denne podcast er for en begynder, men det er ikke tilfældet. Denne podcast er for de mere erfarende SEO folk som går op i teknisk SEO og nyheder fra Google. Podcasten omhandler næsten kun nyheder og tiltag fra Google og lignende virksomheder. Værterne er meget professionelle og man kan hører at de har masser erfaring at tage af.

Vært: Ross Dunn, John Carcutt
Sprog: Engelsk
Længde: 35-45 min.
Til målgruppen: Eksperter

Det er en 10 år gammel podcast som produceres i samarbejde med Webmaster Radio. Jeg vil kun anbefale denne podcast til eksperter der virkelig går op i Google nyheder og som nørder de små detalger inden for SEO.

9. EDGE of the web

Edge of the web Podcast

EDGE of the web er en meget anderkandt marketing og SEO podcast som også har vundet priser i tidens løb. Der podcasten er lavet i samarbejde med en Amerikansk radiostation og udkommer minimum en gang i ugen. I denne podcast fortæller værten nyheder inden for SEO verdenen for bagefter at grave dybere i emnet. Podcasten har fokus på trends i den online verden.

Vært: Erin Sparks
Sprog: Engelsk
Længde: 40-70 min.
Til målgruppen: Øvede – Eksperter

Podcasten har tidligere vundet priser i America og har en stor lytterbase. Det er derfor også nemt for dem at få nogle kompetente gæster som kan give deres input. Denne podcast er ikke for dig der leder efter praktiske tips til dit arbejde med SEO, men mere til den person som gerne vil opdateres om SEO branchens udvikling.

10. Digital Analytics Power Hour

Digital analytics power hour podcast

Denne podcast er meget teknisk og ligger alt sin fokus på dataanalyse og hvordan man kan bruge dette. Det er derfor ikke den normale SEO podcast men mere for de meget teknisk kyndige. Podcasten er meget professionelt lavet og man kan høre at de fokuserer på de små detalger. Det er nogle meget nørdede og kompetente værter som går meget op i emnet.

Vært: Michael Helbling, Tim Wilson og Jim Cain
Sprog: Engelsk
Længde: 50-60 min
Til målgruppen: Eksperter

Hvis de kan lide at arbejde med data og så tror jeg denne podcast er noget for dig, men hvis data ikke interessere dig, vil jeg klart fraråde denne podcast.

11. SEO podcast Unknown Secrets of Internet Marketing

SEO Podcast unknown secrets of internet marketing

Denne SEO podcast er for folk der er nørdet omkring SEO. Mat og Jim er to meget energifyldte værter som går meget op i SEO. Det skinder dog også meget igennem at de er Amerikanere, og kan virke meget smarte og til tider irriterende. Afsnittene er en fin længde, men alt for meget af tiden bliver brugt på jokes og useriøse kommentarer. Men hvis man kan se igennem den Amerikanske attitude, kan man virkelig lære noget af dem.

Vært: Matt, Jim
Sprog: Engelsk
Længde: 25-35 min.
Til målgruppen: Øvede – Eksperter

Dette er dog en podcast for de rigtige SEO nørder som søger inspiration fra andre. Så hvis du kan affinde dig med kommentarer som “Punsh in the face” som en kompliment, så kan jeg klart anbefale dig denne podcast.

12. The Site Hustle Show

The Site Hustle show podcast

I denne podcast interviewer Nick Loper forskellige eksperter og iværksættere om hvordan man kan lave sin egen online virksomhed. Podcasten har både fokus på iværksætteri, Freelance og at bygge en blog, men i langt de fleste tilfælde er SEO en meget stor del af podcasten. Nick fokuserer på at hjælpe nye iværksættere med at komme igang, og derfor er podcasten ikke for de mest erfarende inden for SEO branchen.

Vært: Nick Loper
Sprog: Engelsk
Længde: 35-50 min.
Til målgruppen: Begynder – Øvede

Hvis du ønsker at starte din egen online virksomhed og med SEO som en vigtig komponent, så er denne podcast perfekt til dig. Jeg kan derfor klart anbefale at gå ind og tjekke nogle af de mange podcast afsnit ud og se om der er nogle emner for dig.

13. Organisk Vækst

Organisk vækst podcast

Organisk Vækst er en podcast der har fokus på SEO og content marketing. Podcasten er startet af Simon Eriksen som er stifter af bureauet Nutimo, som arbejder med at vækste virksomheder organisk. Simon og hans medværketer kommer med masser af gode tips og tricks omkring SEO. De er heller ikke bange for at sige deres ærlige mening om branchen og de forskellige tools. Men selvom de er meget kompetente, så er podcastens format meget rodet. Derudover kan de ofte virke meget uforberedt og har svært ved at holde fokus om emnet.

Vært: Simon Eriksen, Jesper Jensen, Christian Brodersen
Sprog: Dansk
Længde: 10-60 min
Til målgruppen: Begynder

Jeg synes grundlæggende at Organisk Vækst er en god podcast hvor de fleste kan lære noget. Men hvis du søger en SEO podcast som er kort og konkret og emnet er dette ikke podcasten. Men hvis du søger en dansk SEO podcast der kan opdatere dig om diverse nyheder inden for SEO, kan denne være den rigtige for dig.

14. The recipe for SEO Succes Show

The recipe for SEO Succes podcast

Kate Toon er en forfatter, copywriter, foredragsholder og en stor fan af SEO. Hun har derfor lavet denne SEO podcast hvor hun interviewer andre eksperter inden for SEO verdenen. I de forskellige afsnit er der især stort fokus på hvordan man skaber godt content og giver brugerne en god oplevelse. Kate er ikke bange for at stille kritiske spørgsmål og joker også ofte med gæsterne.

Vært: Kate Toon
Sprog: Engelsk
Længde: 25-40 min
Til målgruppen: Begynder – Eksperter

Det er en rigtig god podcast, som både kan være underholdende og meget lærerigt. Podcasten er for alle der interessere sig for SEO, hvor Kate laver afsnit til begyndere, men også inviterer de store SEO eksperter på besøg. Jeg vil anbefale dig at prøve denne podcast og se om den er noget for dig.

15. SEO

SEO Thorbjørn Flensted podcast

Dette er en rigtig begynder SEO podcast, som godt kan give værdi for begyndere inden for SEO. Thorbjørn eger domænet SEO.dk og arbejder derudover som SEO konsulent. Han har valgt at starte denne SEO podcast for at kunne give tips og tricks igennem hans erfaringer. Han bruger ofte cases hvor han fortæller hvad han gør på et site med et problem og senere i en anden podcast fortæller om resultaterne.

Vært: Torbjørn Flensted
Sprog: Dansk
Længde: 5-15 min.
Til målgruppen: Begynder

De forskellige afsnit omhandler ofte om meget basale ting ting inden for SEO og er derfor nemt salv at kunne implementere på sit arbejde. Jeg vil anbefale denne podcast til nybegyndere der ønsker at lære og forstå de grundlæggende ting inden for SEO.

16. MOZPod

MOZPOD podcast

MOZPod er en podcast lavet af virksomheden MOZ, som er et SEO værktøj som minder om Semrush og ahrefs. I denne podcast interviewer MOZ’es medarbejdere flere forskellige SEO eksperter om hvordan de vækster deres virksomheder. De forskellige afsnit kan være af meget forskelligt kvalitet, men der er nogle afsnit hvor der virkelig er nogle guldkorn i.

Vært: Hayley Sherman, Sara Bird, Brian Child
Sprog: Engelsk
Længde: 20-40 min.
Til målgruppen: Begynder – Øvede

Lige som podcastens kvalitet, så er niveauet også meget svingende. Jeg vil derfor anbefale dig at gå ind og vælge de emner som de har speciel interesse for, jeg vil ikke anbefale at bare lytte til alle fra starten af.

17. Search Engine Journal Show

Search engine journal show podcast

I denne podcast interviewer en af de 3 værter en gæst omkring emnet omking et SEO emne. Det gode ved denne podcast er at de virkelig går dybt i et specifikt emne, det er noget som mange andre podcasts kunne lære noget af. Det er ofte også nemt at finde en det emne du søger ud fra titlen, så du kan bruge podcasten til at få svar på SEO spørgsmål.

Vært: Brent Csutoras, Danny Goodwin og Loren Baker.
Sprog: Engelsk
Længde: 30-120 min.
Til målgruppen: Øvede – Eksperter

Denne podcast er på et rigtigt fint niveau og med dygtige gæster, men den bliver rigtig ofte ødelagt af dårlig lyd både fra værten og gæsterne. Hvis du kan se igennem den dårlige lydkvalitet er der dog masser af brugbare SEO tips i denne podcast.

18. Exposure Ninja

Exposure ninja digital marketing podcast

Denne podcast handler og digital marketing og specielt SEO. Exposure Ninja er et Brittisk baseret digital marketing bereau, som har lavet denne podcast for at skabe opmærksomhed om dem. I podcasten interviewer Jim flere forskellige eksperter inden for hans branche og nogle gange har han besøg af en kollega. Jim og hans gæster giver masser af brugbare tips og tricks, men afsnittene er ikke særlig konkrete og til tider langtrukket. Derudover er lyd kvaliteten ikke særlig god, hvilket kan fjerne fokus.

Vært: Tim
Sprog: Engelsk
Længde: 30-40 min.
Til målgruppen: Øvede

Selvom dette måske ikke er den bedste SEO podcast på markedet, vil jeg alligevel mene at øvede SEO folk kan få noget ud af denne podcast. Jeg synes især at det er fedt når Jim kommer med virkelige eksempler fra kunder og egne hjemmesider.

19. SEO is dead and other lies

SEO is dead and other lies podcast

Dette er endnu en podcast som udelukkende har fokus på SEO. Værten Poul interviewer SEO ekspert og forskellige blog ejere omkring SEO. Både værten og gæsterne er meget erfarende og der kommer mange brugbare tips og tricks. Dette er dog også en typisk Amerikansk podcast, hvor der er meget snak og der kan være længe mellem de brugbare tips. Derudover er lydkvaliteten ikke særlig god, hvilket kan påvirke oplevelsen.

Vært: Paul Warren
Sprog: Engelsk
Længde: 35-45 min.
Til målgruppen: Øvede

Som SEO nørd kan du få meget ud af at lytte til denne podcast. Jeg vil dog anbefale dig at lytte til et par afsnit før at du abbonerer på podcasten. Men hvis podcasten er noget for dig, kan du få meget ud af den.

Andre lignende podcasts

Hvis du søger andre podcasts som minder om SEO podcasts, så kan jeg anbefale min liste med de bedste marketing podcasts eller min liste med de bedste PPC podcasts.

Q & A

Hvad står SEO for?
SEO står for “Search engien optimizasion” som på dansk betyder søgemaskine optimering. Det betyder at man arbejder med at optimere sit indhold eller produkt til at kunne findes på diverse søgemaskiner. I Danmark er det især søgemaskinen Google man arbejde med at optimere imod da det er den langt di fleste danskere bruger. Hvis du er god til at arbejde med SEO kan du få masser af online traffik som søger efter dit produkt eller service og derfor tjene mange penge på dette område.

Kan man SEO optimere mod andre end Google?
Du kan lave SEO optimering mod alle former for søgemaskiner. Så hvis dine kunder søger på søgemaskinerne Bing, Yahoo eller Duckduckgo, så kan du også optimere din hjemmeside mod dette. I Danmark arbejder man dog kun mod at optimere mod Google da det er stort set alle danskere der bruger Google som deres søgemaskine.

Hvor kan man få hjælp til SEO?
Hvis du har brug for hjælp til at arbejde med SEO er der grundlæggende 2 veje at gå. Du kan hyre et ekstern bureau til at udføre dit SEO arbejde, eller du kan oplære dig og dit team til at kunne dette. Men i begge tilfælde er det en god ide at have en grundlæggende viden om SEO og derfor ar det en god ide at lytte til disse SEO podcasts.

Kasper Ottosen

Jeg er en kæmpe podcast fan og vil også kalde mig ekspert inden når det kommer til at anbefale podcasts. Igennem de mange tussinde timer hvor jeg har lyttet til podcasts, har jeg opbygget en stor viden om podcast genre, lyd kvalitet og podcast emner, som jeg deler ud af på denne blog.

Recent Posts