Her kan du lytte til podcasts


Podcast bliver hele tiden mere og mere populært. Hvis du er en af dem der ikke er kommet i gang med at lytte til podcast, så har jeg netop lavet denne guide til dig.

Inden jeg fortæller dig hvor du lytter til podcast, er det vigtigt at du ved hvad en podcast er.

Hvis du ikke har lyttet til en podcast før, er det vigtigt at du forstår at en podcast er en lydfil, som er en mellemting mellem en lydbog og en optaget radioprogram. Langt de fleste podcast er gratis men til gengæld indeholder de mere professionelle podcasts, reklamer.

Podcast er perfekt til dig der søger inspiration eller underholdning til når du er på farten eller laver mad osv. Det er nemlig den store fordel med podcast, at man kan lytte til dem mens man laver andre ting.

Hvor lytter man til podcast?

Der er grundlæggende to måder at lytte til podcast. 

Den første er på diverse hjemmesider, hvor hvor der er fri adgang til til lydfilerne. Det er ofte at en podcast har deres egen hjemmeside, hvor de ligger podcasten op. Det er dog ikke den nemmeste måde for dig at komme i gang med at til podcast og jeg vil derfor anbefale dig en anden måde.

Den anden måde hvor du kan lytte til podcast, er via de forskellige podcast apps. Der er mange forskellige podcast apps på markedet, både til android og til apple. Langt de fleste af disse podcast apps, er gratis at downloade og bruge.
Jeg har lavet en guide omkring, hvilke så du kan finde den bedste podcast app.  

Step 1: Her downloader du din podcast app

Hvis du er nybegynder vil jeg anbefale dig at hente appen “Google podcast” den er både brugervenlig og rigtig nem at søge og finde inspiration på. 

Hvis du er Sportify bruger, kan du også vælge at lytte til podcast der. Sportify har dog alle de gode podcasts derude.

For at downloade app’en, går du på “Google play” hvis du har en android telefon. Appel har deres egen podcast app installeret som standard, men du kan også downloade en anden i App store.

Når du har downloadet app’en, kan du gå i gang med at finde din første podcast at lytte til.

Step 2: Find den rigtige podcast for dig.

Når du skal finde den første podcast at lytte til, kan det være oplagt at vælge fra listen “Mest populære podcast” som de fleste podcast apps har. Men det vil jeg dog ikke umiddelbart anbefale dig.

Grunden til dette er at danskerne stadig ikke har set alle mulighederne i podcast endnu. Derfor bruger de bare deres podcast apps til at høre de radio programmer, som de godt kan lide. Derfor er denne liste fyldt med disse radioprogrammer, som efter min mening ikke er de bedste podcast på markedet.

For at finde den bedste podcast, vil jeg anbefale dig at tjekke mine lister med anbefalede podcasts. Så kan du vælge om du har lyst til nogle af disse genre: Business podcast, politisk podcast, iværksætter podcast, marketing podcast eller måske en krimmi podcast.

Mine personlige anbefalinger

Hvis du ikke har tid til at gå i gang med den store undersøgelse har jeg 3 podcast  som er mine yndlings. 

Business Wars
Denne podcast handler om de store historiske opgør mellem kæmpe virksomheder som f.eks. Coca Cola vs. Pepsi, Marvel vs. DC eller Netflix vs. Blockbuster. Historierne er virkelig underholdende og der er detaljer som du helt sikkert aldrig har hørt før. Historierne bliver ikke bare læst op men fortalt og spillet som om det var en film, hvilket gør at du virkelig kan lave dig ind i historien. 

Mindcast
Det er en ung fyr der hedder Niels Vium, som har lavet sin egen podcast. Niels går utrolig meget op i effektivitet og work life ballance. Han inviterer spændende personer ind i sit online studie hvor han interviewer dem om hvad de har gjort for at blive mere effektive og balancerede i deres hverdag. Jeg kan anbefale nummer 22 m/ Nicolai Moltke Leth, 34 m/ Mads Faurholt og 45 m/ Anne Skare (Til at starte med).

Startup
Denne podcast handler om Alex Blumberg som laver sin egen podcast, hvor han fortæller hvordan han startede sin egen “Podcast virksomhed” Gimlet Media. Det er både Alex der fortæller historien, men har har også optaget lydklip af alle de ting han skulle igennem for at starte virksomheden. Det er både super spændende og underholdende, men det giver også en rigtig god forståelse af podcast verdenen og hvad der er af muligheder.

Step 3: Abonner eller download podcast

Hvis du har fundet en podcast som du gerne vil lytte til, kan du bare gå i gang. Men hvis du godt kunne tænke dig at hører den på et senere tidspunkt, er der to måder hvor du kan gøre det nemt for dig selv.

1 Abonner på podcast:
Når du finder en podcast kan du vælge at trykke abonner. Det betyder at du gemmer på din liste så du nemt kan finde den igen. Derudover får du underretninger når der kommer nye afsnit af denne podcast.

2 Download podcast:
Hvis du ikke ønsker at hører mere end et afsnit fra en podcast, kan du også bare vælge at downloade dette afsnit. Podcasten vil blive tilføjet til din liste, men du vil ikke få underretninger om nye afsnit, dem skal du selv ind og finde. Det smarte ved at downloade en podcast afsnit er at du kan lytte til den når du er offline.

Du har også muligheden for at downloade en podcast selvom du abonnere på den, så du altid kan lytte til din yndlings podcast selvom du er offline. Det er især en fordel når du er på farten f.eks. med tog eller fly.

Afrunding

Nu har jeg givet dig en grundig guide til hvordan du kan komme i gang med at lytte til podcast. Nu er det op til dig at finde de rigtige podcast til din smag.

Det er vigtigt at du ikke bare lader dig slå ud af at den første podcast ikke lige var dig. Der mange forskellige typer podcast og emner, så det er vigtigt at du får lyttet til flere forskellige podcast før du konkludere hvad du synes om det.

Jeg håber at du finder de rigtige podcast for dig. God jagt

Kasper Ottosen

Jeg er en kæmpe podcast fan og vil også kalde mig ekspert inden når det kommer til at anbefale podcasts. Igennem de mange tussinde timer hvor jeg har lyttet til podcasts, har jeg opbygget en stor viden om podcast genre, lyd kvalitet og podcast emner, som jeg deler ud af på denne blog.

Recent Posts